Badacsonyi Gasztrohegy 2025. Tematikus gasztro hétvégék kiváló borokkal és ínyenc falatokkal
Minden eddiginél több helyszínnel, vezetett gasztrotúrákkal és kerékpáros ajánlatokkal indul újra idén a Gasztrohegy októberben. A 8. évébe lépő összefogás azzal a céllal jött létre, hogy tematikus hétvégékkel támogassa az őszi-téli időszakot. A koncepció maradt: szezonális hozzávalók, lokális konyha, elkötelezett vendéglátók és aktív felfedezés, idéntől kedvezményes ebike bérléssel és vezetett túrákkal.
Gasztrohegy Badacsony 2025
2025. május 10-11. Gasztrohegy Tapas weekend
Idén 5 tematikus hétvégével készülnek a vendéglátóhelyek: ezeken az alkalmakon külön kóstoló fogásokat alkotnak meg a séfek, szezonálisan, a témához illeszkedve. Fontos, hogy ezek direkt kisebb, kóstoló adagok, hogy a vendégek tényleg minél több helyet felfedezhessenek – akár a 4 kóstolót tartalmazó kedvezményes Gasztrohegy bérlettel.
Összesen 7 fő helyszín és 6 kiegészítő helyszín került fel az idei térképre. A fő helyszíneken lehet kóstolni a tematikus Gasztrohegy ételeket, a kiegészítő helyeken borokkal, brunch-al, témához illő ajánlatokkal és programokkal várnak.
FŐ HELYSZÍNEK:
Hableány, Laposa Birtok, Borbarátok, Bonvino Borbár, Tilia Borvendéglő, Nefelejcs – Sike Balázs Pincéje (új), Folly Arborétum és Borászat (új)
KIEGÉSZÍTŐ HELYSZÍNEK:
Istvándy Borműhely, Pláne Badacsony Borterasz, Gilvesy B-üzem (új), LaTéne Desszertműhely (új), Válibor Vinotéka (új), Hinta Badacsony (új)
2025.05.10. - 2025.05.11. |
Víg Bacchus Fogadó
Különleges környezet a szőlőskertek ölelésében. Vidéki csend és nyugalom (…na jó, a madarak azért csicseregnek. Csodálatos panoráma a Balatonra minden szobából és teraszról. A főépületben és a Nyári lakban négy apartman várja lakóit.
Éliás Birtok Badacsonytomaj
A célunk egyedi, de mégis jellegzetes badacsonyi stílusú bor készítése. Borkóstolás a birtokon. Kiváló vulkanikus borok, balatoni panoráma, a régióból származó friss alapanyagokból készült ételek és csodás természet. Birtokunkon ez vár vendégeinkre.
Léránt Pince Badacsony
A Léránt család szőlőműveléssel és borkészítéssel kapcsolatos emlékei 1890-es évektől datálhatóak, ekkor építette meg Léránt György a borospincéjét, és telepítette a szőlőbirtokát. Ekkor még a települést Nemestördemicznek hívták, és a falu lakossága alig haladta meg a körülbelül 200 lelket. Akkor még ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!