Sommelier tanfolyam 2025
A sommelier (magyar kifejezéssel kb. borszakértő) olyan személy, aki főként borok és kisebb mértékben egyéb italok kiválasztásával, ételekhez párosításával és felszolgálásával foglalkozik. Elsősorban színvonalas éttermekben dolgozik, de alkalmaznak sommelier-t a nagyobb pincészetek is.
Sommelier tanfolyam 2025
Alapfokú Sommelier tanfolyam
A tanfolyam során alapszinten bemutatjuk a legfontosabb borstílusokat, Magyarország borvidékeit és az egyes borvidékeken fellelhető borstílusokat. A kurzus alapfokú felszolgáló és sommelier ismeretekkel egészül ki.
A kétnapos (16 óra) tanfolyam az alábbi modulokból épül fel:
- Kóstolási ismeretek
- Legfontosabb szőlőfajták
- Magyarország borai
- Sommelier alapismeretek
- Bor és étel párosítás
A modulok időtartama változó, az oktatás első nap 9.30-tól 16.00 óráig, második nap 9.30-tól 17.00 óráig tart, dél körül egy 1 órás ebédszünettel. Minden előadás során van borkóstolás, a témához kapcsolódó borokkal.
Időpontok:
2025. május 10. 10:00 - 2025. május 11. 17:00 (hétvége)
2025. június 7. 10:00 - 2025. június 8. 17:00 (hétvége)
Jelentkezési feltétel: betöltött 18. életév.
A tanfolyamok minimum 6 fő részvételével indulnak. Ha a tanfolyam időpontja változik, a regisztráció bármelyik későbbi időpontban megrendezésre kerülő kurzusra érvényes.Forrás: a szervező közösségi oldala és honlapja
2025.05.10. - 2025.05.11. | |
2025.06.07. - 2025.06.08. |
Rákóczi Restaurant és Taverna Családi Vendéglő
Az étterem a hagyományos reform és magyar konyha remekeit kínálja. Különös hangsúlyt fordítunk a korszerű táplálkozással kapcsolatos előírások betartására. Vegetáriánus ételeink, a magyar specialitások között egyaránt megtalálható.
Sejribizli
Fenntartható kávézó és szezonális bisztró konyha.
Sessions Étterem
Modern bisztró Budapest színházi negyedének közepén, mindössze pár perc sétára az Andrássy úttól, a legjobb magyar és nemzetközi tradíciók inspirálta fogásokkal. A Sessions a Hard Rock Hotel Budapest étterme.
Szabad Bisztró Budapest
A Szabad Bisztró Budapest első, kizárólag növényi alapanyagokat használó gasztrokocsmája. Vegán bárételekkel, a`la cart étlappal, változatos séf ajánlatokkal és hétköznapokon vegán napi ebédmenüvel várunk. Itallapukon prémium röviditalokat, kisüzemi cseh és lengyel import söröket, magyar ...
The Box Donut Budapest
Receptjeik kidolgozása során nagy hangsúlyt fektetnek az egyedi, de természetes ízek és az egészség harmóniájára. Minden fánk egyedi, kézzel készített finomság, amelyet szeretettel készítenek.
The Planteen Étterem Budapest
Küldetésük, hogy őrülten finom ételeket kínáljanak, amelyek egészségesek vásárlóik számára, és fenntarthatóak bolygónkon. Naponta változó menü, heti indiai ételek, a rajongók kedvenc heti ajánlatai, gluténmentes opciók, szezonális alapanyagok. Házi készítésű desszerteket, különleges kávékat, teákat is ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!