Törley Pezsgőmanufaktúra és Látogatóközpont csoportos látogatás Budapesten
A Törley pezsgők története majdnem másfél évszázadra nyúlik vissza. Ezt a sokszínű, időnként nehéz, de egyúttal sikeres 140 évet meséli el nekünk a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont. Egyénileg érkező látogatók számára a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont megtekintése és a vezetett pinceséta csak az általunk meghirdetett programok időpontjában lehetséges. Csoportokat előzetes bejelentkezés alapján, előre egyeztetett időpontban fogadunk.
- +36707968587
- +3612292300
Látogatás a Törley Pezsgőmanufaktúra és Látogatóközpontban
Pezsgő máglyák, rázóállványok és sok százezer palack, ezek jellemzik a Törley több mint 130 évnyi múltra visszatekintő pezsgőmanufaktúráját. Manapság természetes, hogy régmúltat felidéző eszközök használata mellett, az újabb technikai lehetőségeket is kihasználva zajlik a minőségi pezsgők érlelése és készre kezelése.
A gyűjtemény nemcsak tartalmában, de külsejében is valódi különlegességnek számít. A kiállítótérbe lépve máris egy pezsgős dugó belsejében találjuk magunkat, amelyből egy palackba, majd egy pezsgős pohárba sétálhatunk át. Ez a páratlan, újszerű formavilág a tárlatot még egyedibbé és felejthetetlenebbé teszi.
Az alapok a századokra visszanyúló eljárásokat idézik. A tradicionális pezsgők elkészítéséhez ma is hosszú hónapokra, akár három évre van szükség. A palackokat, melyek csak majd három év múlva kerülnek a pezsgőkedvelő ínyencek elé, először szakavatott kezek rendezik rakatokba, máglyákba. A seprőn érlelődő pezsgő zamatainak kiteljesítését újabb kézimunka segíti elő azáltal, hogy a palackokat hathavonta átrakják, miközben felrázzák a palack hasán pihenő seprő réteget.
A háromemeletnyi mély pincerendszerben érlelődő palackok a tradicionális eljárás mellett a 1,5 literes magnum palackokban erjesztett transvasée pezsgőknek is az alapanyagát biztosítják. A technológia bár komolyabb gépesítést tesz lehetővé, de az emberi jelenlétet, a szorgos kezeket ez az eljárás sem nélkülözheti. A letöltött cuvée a palack koronazárral történő lezárása után kerül a fém kosarakba, konténerekbe. A kosárba rendezés során több tonnát mozgatnak meg naponta az ide beosztott munkatársak. A konténerek ezután rendezett sorokban - gondosan jelölve a bennük rejlő ital paramétereit – kerülnek a pinceágakba. Erjedésük, majd érlelésük 9 hónaptól akár másfél évig terjedhet. A hosszú pihenőidő után a már kierjedt pezsgőt teljesen zárt rendszerben kezelik készre a szakemberek.
Tudnivalók
Egyénileg érkező látogatók számára a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont megtekintése és a vezetett pinceséta CSAK az általunk meghirdetett programok időpontjában lehetséges!
A Törley PinceSéta és a Budafoki Pincejárat látogatók számára szervezett csoportok maximált létszámmal indulnak!
Regisztrációra a szombati napot megelőző csütörtök 12.00-ig van lehetősége! Regisztrációja a visszaigazolás megküldésével válik érvényessé!
Felhívjuk a figyelmüket, hogy a pince hőmérséklete 12 -14 Celsius fok – Javasoljuk, hogy ennek megfelelő ruházatot hozzanak magukkal!
Hölgyek számára javasolt a magas sarkú cipő mellőzése.
A Látogatóközpont múzeumába, érlelőpincéjébe és kóstolóhelységébe élelmiszert behozni és fogyasztani tilos.
A vezetések kizárólag magyar nyelven történnek! (Kérjük a látogatás résztvevőinek zavarását privát tolmácsolással mellőzni szíveskedjenek!)
A jegyek a helyszínen a látogatás előtt megvásárolhatók. Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely (helyszíni jegyvásárlás esetén)
A Szervező fenntartja a jogot, hogy 15 fő /csoport létszám meglétének hiánya esetén a programot ne indítsa el.
Csoportokat előzetes bejelentkezés alapján, előre egyeztetett időpontban fogadunk! Kérjük, hogy látogatási szándékát a látogatást megelőzően minimum 7 munkanappal korábban jelezze felénk a megadott e-mail címen.
Látogatási időszak: hétfő-péntek 10.00 - 16.00
A szakmai vezetés magyar nyelven történik.
Angol és német nyelvű szakmai vezetést külön díjazás (15.000 Ft/csoport) ellenében biztosítunk.
Angol és német nyelvű csoportok érkezése esetén a tolmácsolást nem javasoljuk, mert a szakszavak ismeretének hiánya a látogatás időtartamát befolyásolja és a program értékét, hitelességét csökkenti.
A program időtartama 1,5 – 2 – 2,5 óra (kóstolások számától függően).
Csoportok esetén 1 fő idegenvezető/ csoportszervező díjmentesen látogathatja a Múzeumot.
A csoportok látogatói száma - a kiállító tér áteresztő képessége miatt - a 30 főt nem haladhatja meg. Ennél nagyobb létszámú csoportok látogatását csoportbontással, foglaltságunknak és kapacitásunknak megfelelően tudjuk megoldani.
A csoportokat kizárólag az előre egyeztetett időpontban áll módunkban fogadni, nem jelzett késés esetén a programot 30 perc után töröljük. Telefonon jelzett késés esetén foglaltságtól függően alternatívát kínálunk.
Választható csomagok
Figyelem: a csomagválasztási igényét egy csoporton belül kizárólag egységesen áll módunkban elfogadni!
Igény esetén, egyeztetés alapján egyedi kóstolósort tudunk biztosítani.
A belépő ára tartalmazza a kóstoláshoz biztosított poharat!
3 Technológia*
Csoportos vezetett látogatás a múzeumban és az érlelő pincében, 1 tétel tradicionális,
1 tétel transvasée és 1 tétel tartályban erjesztett pezsgő kóstoló.
Bővített**
Csoportos vezetett látogatás a múzeumban és az érlelő pincében, 1 tétel tradicionális,
2 tétel transvasée és 1 tétel tartályban erjesztett pezsgő kóstoló.
Extra***:
Csoportos vezetett látogatás a múzeumban és az érlelő pincében, 2 tétel tradicionális,
2 tétel transvasée, és 1 tétel tartályban erjesztett pezsgő kóstoló.
Bubbles of Europe****:
Csoportos vezetett látogatás a múzeumban és az érlelő pincében, 1 tétel Prosecco,
1 tétel Törley transvasée, 1 tétel Cava, 1 tétel Champagne kóstoló
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a pince hőmérséklete 12-14 Celsius fok- javasoljuk, hogy ennek megfelelő ruházatot hozzanak magukkal!
Felhívjuk figyelmüket, hogy a hatályos jogszabályok alapján kisállatokkal a Törley gyűjtemény és Látogatóközpont nem látogatható!
18 éven aluliak a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontot kizárólag szülői vagy tanári felügyelettel látogathatják!
Programjaink 18 éven felülieknek ajánlottak.
A látogatás végén a Törley ajándékboltjában megvásárolhatja termékeinket, a pezsgőzés kellékeit és Törley logóval emblémázott ajándéktárgyainkat.
Fizetési módozatok:
A Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont hivatalos fizetőeszköze a magyar forint!
A Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontban bankkártyás fizetésre is van mód.
Széchenyi pihenőkártya
Átutalásos fizetési módot csak előre utalás esetén tudunk elfogadni!
2025.04.28. - 2025.05.02. | |
2025.05.05. - 2025.05.09. | |
2025.05.12. - 2025.05.16. | |
2025.05.19. - 2025.05.23. | |
2025.05.26. - 2025.05.30. | |
2025.06.02. - 2025.06.06. | |
2025.06.09. - 2025.06.13. | |
2025.06.16. - 2025.06.20. | |
2025.06.23. - 2025.06.27. | |
2025.06.30. - 2025.07.04. | |
2025.07.07. - 2025.07.11. | |
2025.07.14. - 2025.07.18. | |
2025.07.21. - 2025.07.25. | |
2025.07.28. - 2025.08.01. | |
2025.08.04. - 2025.08.08. | |
2025.08.11. - 2025.08.15. | |
2025.08.18. - 2025.08.22. | |
2025.08.25. - 2025.08.29. | |
2025.09.01. - 2025.09.05. | |
2025.09.08. - 2025.09.12. | |
2025.09.15. - 2025.09.19. | |
2025.09.22. - 2025.09.26. | |
2025.09.29. - 2025.10.03. | |
2025.10.06. - 2025.10.10. | |
2025.10.13. - 2025.10.17. | |
2025.10.20. - 2025.10.24. | |
2025.10.27. - 2025.10.31. |
További ajánlataink
2025.01.01. - 2025.12.31. | |
2025.05.03. | |
2025.05.10. | |
2025.05.15. |
Törley Pezsgőmanufaktúra és Látogatóközpont programok 2025. Események, rendezvények, fesztiválok
Scherer Péter – Hogyan (nem) lettem színész? |
Solinfo Café Budapest
A világ legjobb olasz kávéja - Caffé Giamaica kávé, teák, gyümölcsös limonádék és frissen facsart levek, turmixok a Zsinagóga tőszomszédságában. Egész napos reggeli, heti ebédmenü, könnyű salátákkal és kényeztető süteményekkel vár barátságos személyzetünk. Mindeközben bármerre nézel mindenhol ...
Sophie Budapest
Étlapunkat jobbnál jobb olaszos fogások alkotják. Kézzel nyújtott pizzáinkkal, házi tésztából készült ételeinkkel és mennyei desszertjeinkkel mosolyt csalunk minden vendégünk arcára. Látogass el hozzánk, sok szeretettel várunk!
Sophisto Champagne Bar & Restaurant Budapest
Mesés helyen található a Sophisto bár, ahol az elképesztő pezsgőválaszték mellett olyan izgalmas ételeket kóstolhat, mint a kacsamájas zserbó vagy a körtés rizottó. A Sophisto nevében nem véletlen szerepel a „Champagne Bar”, itt megtudhatod, mi a különbség a prosecco, a champagne, a pezsgő és a cava ...
Soproni Vendéglő Budapest
A Soproni Vendéglő hangulatos étterem széles választékkal, bőséges adagokkal.
Soroksári Kifőzde
Soroksári Kifőzdénket 2008 nyarán nyitottuk meg. Mindennap megújuló ételkínálatunk sokszínű étkezési lehetőséget biztosít a naponta betérő vendégeink számára. Barátságos környezetben, hangulatos, beépített terasszal, kedvező árakkal, egyszerű és ízletes ételekkel, változatos napi menüvel várjuk Önöket. ...
Spinoza Kávéház Étterem Budapest
A zsidó negyed szívében, a Dob utcában reggeltől estig egészséges ételekkel várja kedves vendégeit a Spinoza Kávéház Étterem, ahol minden pénteken klezmer koncert, és minden este élő zongorajáték nyújt kellemes szórakozást.
Spoon The Boat Étterem Budapest
Spoon - the boat, a rendezvényhajó. A Lánchíd lábánál a Budai Várral szemben a Dunán. Télen 3 különböző hangulatú teremmel, nyáron még 2 terasszal, 3 konyhával, 1600m2-en, 5 bárpulttal szinte minden igénynek megfelelő szolgáltatást biztosítanak. A konyha magyar és európai alapokon nyugvó ízeket ...
Sport Étterem Budapest
A Sport étterem a házias ízeket részesíti előnyben. A magyar konyha jellegzetes ételei mellett néhány különlegesség is megtalálható az étlapon, mint például a kakashere vagy kakas taréj, de a kacsamáj különféle változatait is szívesen készítjük.
Spíler Buda
A Spíler újabb helyszínt hódított meg: a budai hegyek lábához viszi el a maga elvarázsolt és sajátos miliőjét, a Spíler Budába, a MOM Parkba. A Spíler Budában benne van a rock, a féktelenség, az élet! Finom anyagok és csillogás vesz körül minket, asztalunkra pedig a legjobb hozzávalókból készült ...
Sramli Csárda Budapest
Célunk, a hagyományos és sváb ételek mellett új ételek, italok és tálalási módok bevezetése. Az ételek hazai alapanyagokból, hagyományos eljárással készülnek. A csárda jellemző ételspecialitásai a sváb csirkeleves kaláccsal, sváb pecsenye, sváb libamáj és a desszertek közül a túrós smarni szilvaöntettel és ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!
- +36707968587
- +3612292300