Sommelier tanfolyam 2025
A sommelier (magyar kifejezéssel kb. borszakértő) olyan személy, aki főként borok és kisebb mértékben egyéb italok kiválasztásával, ételekhez párosításával és felszolgálásával foglalkozik. Elsősorban színvonalas éttermekben dolgozik, de alkalmaznak sommelier-t a nagyobb pincészetek is.
Sommelier tanfolyam 2025
Alapfokú Sommelier tanfolyam
A tanfolyam során alapszinten bemutatjuk a legfontosabb borstílusokat, Magyarország borvidékeit és az egyes borvidékeken fellelhető borstílusokat. A kurzus alapfokú felszolgáló és sommelier ismeretekkel egészül ki.
A kétnapos (16 óra) tanfolyam az alábbi modulokból épül fel:
- Kóstolási ismeretek
- Legfontosabb szőlőfajták
- Magyarország borai
- Sommelier alapismeretek
- Bor és étel párosítás
A modulok időtartama változó, az oktatás első nap 9.30-tól 16.00 óráig, második nap 9.30-tól 17.00 óráig tart, dél körül egy 1 órás ebédszünettel. Minden előadás során van borkóstolás, a témához kapcsolódó borokkal.
Időpontok:
2025. május 10. 10:00 - 2025. május 11. 17:00 (hétvége)
2025. június 7. 10:00 - 2025. június 8. 17:00 (hétvége)
Jelentkezési feltétel: betöltött 18. életév.
A tanfolyamok minimum 6 fő részvételével indulnak. Ha a tanfolyam időpontja változik, a regisztráció bármelyik későbbi időpontban megrendezésre kerülő kurzusra érvényes.Forrás: a szervező közösségi oldala és honlapja
2025.05.10. - 2025.05.11. | |
2025.06.07. - 2025.06.08. |
Tamp & Pull Espresso Bar Budapest
A Tamp & Pull Espresso és Brew Bar a négyszeres magyar barista bajnok Molnár Attila nevéhez fűződik. A Tamp & Pull kávézókban a ONE ELEVEN CONCEPT ROASTERS-től érkeznek a specialty kávék.
Tapagria Budapest
Autentikus spanyol ízek, egy ízig-vérig tapas bár Budapest belvárosában.
Tapassio Étterem Budapest
A spanyol tapasok iránti szenvedélyünk vezetett minket, mikor megszületett a Tapassio, mely ellentétben a megszokott spanyol éttermekkel magyar, olasz és más mediterrán ételeket is tapasként kínál. A mediterrán gasztronómiában mindig fontos szerepe volt a kóstoló méretű ételeknek és azok közös ...
Taverna Dionysos Budapest
Egy cseppnyi Görögország a pesti Duna partján... Hosszan mesélhetnénk arról, milyen is a Taverna Dionysos vendégének lenni, de az atmoszférát, az ízeket és illatokat nehéz szavakkal leírni. A kékre festett ajtón belépve egy görög kisváros utcáin találjuk magunkat. Fényesre koptatott utcaköveken járunk, ...
Teltház Étkezde Budapest
Naponta megújuló ételválasztékunkban a levesektől a frissensültekig mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő ételt.
Házias ételekkel, olcsó árakkal várjuk kedves vendégeinket!
Tereza Mexikói Étterem Budapest
Regionális mexikói konyhával, napnyugta után széles Mezcal- és Margarita kínálattal, nyáron a szabad ég alatt, télen hangulatos belső térben várjuk vendégeinket.
Terra Restaurant Budapest
A terra koncepciója a természethez való közelség és hűség, melyet mind az étterem, mind az ételek tükröznek. Ennek alapja a kiváló alapanyagok használata. A terra kiváló hazai fogásai mellett különleges, könnyed desszerteket kínál a teljes ízélményhez. Éttermünk sütimesterei mindig friss, kézzel ...
Terrace Cafe Étterem és Kávéház Budapest
Zugló szívében, a Stadionok közelében vár mindenkit finom ételekkel, minőségi italokkal, nyitható terasszal és remek hangulattal a Terrace café! Pár szóban a kínálatunkról: a konyhánkban megalkotott ételek egyaránt kielégítik kicsik és nagyok, húsimádók és vegetáriánusok, ínyencek és hagyományos ízekre ...
Textura Étterem Budapest
A Textúra az a hely, ahol a játékosság, kísérletezés és felfedezés a mindennapok része lehet. Konyhánk hazai alapanyagokat használ és visszanyul régi, hagyományos eljárásokhoz, mint az abálás, füstölés vagy a konfitálás, és ezt ötvözzük nemzetközi összetevőkkel és technikákkal.
The Bar Budapest
Térjen be hozzánk az Anker közbe, a Domby Bár helyén kitűnő koktélokkal és italkülönlegességekkel várjuk. Egy hely a minőségi italozás szerelmeseinek, Budapest szívében az Anker Közben.
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!