Vendéglátás
PROGRAMHELYEK
Balatonfői Yacht Club
A BFYC barátságosan és igazi vendégszeretettel várja a vízről érkezőket, jöjjenek akár túracélpontként több éjszakára, akár egy ebédre vagy egy jó kávéra. Behajózva a kikötőbe, az a megnyugtató tény fogad, hogy egyértelműen látszik, hol a vendéghely, azaz nem kell egy idegen helyen forgolódni, ...
Balog Árpád borászata
A kézműves családi borászat a Csongrád és Bokros határában lévő szőlőültetvényeken gazdálkodik. Jelenlegi fajtáink: Kékfrankos, Zweigelt, Cabernet Franc, Kadarka, Kövidinka, Pölöskei muskotály. A szőlőt Hódmezővásárhelyen dolgozzuk fel és itt tároljuk a bort, a tájegységre jellemző pinceszobában, ...
Bamboo Bistro Zánka
Modern, európai bisztrókonyhánkban, ételeink összeállításánál nagy figyelmet szentelünk a glutén-, és tejérzékeny vendégeink igényeire, így étlapunkon minden évszakban fellelhetőek a vegetáriánus és a vegán fogások is. Az italkínálatban kizárólag magyar Ginből készült italok és minőségi champagne ...
Bambuszliget Japán Étterem és Sushi Bár Budapest
Éttermünk a japán hagyományoknak és stílusnak megfelelően lett berendezve, kialakítva. Harmonikus környezet, tiszta letisztult formák, kellemes nyugtató színek jellemzik a belső tereket. Magyarországon egyedülállóan éttermünkben kóstolhatja meg házilag készített, kézzel gyúrt japán tésztakülönlegességeinket. ...
Barcraft Szeged
Magyarország első eSport bárja végre megérkezett Szegedre! Nálunk megtalálhatsz mindent ami geek. A hely rendszeresen ad otthont, közéleti események színterének, például versenyeknek, társas estéknek, egyetemi kocsmatúráknak, szezonális eseményeknek. Változatos korosztály jellemzi a bárban tartózkodókat, kicsik ...
Barcza Pincészet Somlóvásárhely
Pincészetünk a Somló déli oldalán a Kőkonyha szomszédságában található. A Badacsonyi borvidéken, Csobánc-hegy dél-keleti részén is rendelkezünk szőlőterületekkel. Összesen öt hektáron gazdálkodunk, melynek egy részét béreljük. Fajtáink: furmint, juhfark, hárslevelű és olaszrizling. Mindenkit szeretettel várunk, ...
Barkland Pincészet Tarcal
A családi borászat a borkészítésben ötvözi a tradíciót és a technológiai újításokat. A termékpaletta gerincét az elegáns száraz, és a kevés maradékcukrot tartalmazó félszáraz furmint és hárslevelű borok adják, de készül hárslevelű és sárgamuskotály házasításából létrejött félszáraz cuvée, kiegészülve ...
Barta Pincészet Mád
Fedezze fel nálunk a Tokaji borvidék szépségeit! Ismerje meg birtokunkat, sétáljon dűlőinkben, vagy üljön le a szőlők közé egy pohár borral. Kóstolja meg kiváló borainkat, és pihenje ki magát kúriánk történelmi falai között vagy hangulatos vendégházunkban.
Basilicus Szőlőbirtok Tarcal
A Basilicus Szőlőbirtok és Borászat minden nap nagy szeretettel várja a Tokaji bort kedvelő és megismerni vágyó vendégeket. A Basilicus Szőlőbirtok és Borászat 2018-ban elnyerte a „Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka” címet.
Bavaria Hotel*** és Étterem
A Bavaria Hotel és Étterem Abdán egész évben várja kedves vendégeit az 1-es főút mentén Budapest és Bécs között félúton, Győrtől 8 km-re. A korszerű 3 csillagos szálloda igényesen kialakított szobáiban klíma, LCD televízió, internet elérhetőség.
PR-CIKKEK, HÍREK
Neked mennyit ér egy felejthetetlen gasztronómiai program?
Az étkezés több, mint pusztán az éhség csillapítása – egy gasztronómiai élmény képes összekötni az embereket, maradandó emlékeket teremteni, és érzékeinket új szintre emelni. Gondolj csak bele: milyen gyakran emlékszel vissza egy finom vacsorára egy különleges helyszínen, vagy arra a pillanatra, ... Bővebben
Ne csak fehér, zöld is legyen a karácsony!
A karácsony varázslatos időszak, a vásárok hangulatos fényekkel, finom illatokkal és egyedi ajándékokkal csábítják a látogatókat. Az ünnepi időszaknak azonban van kevésbé ragyogó oldala is: a hatalmas mennyiségű hulladék, amit elsősorban az egyszer használatos műanyag csomagolóanyagok okoznak. Egy ... Bővebben
Fine dining - Mi is az?
A fine dining egy olyan étkezési élményt jelent, amely a kulináris művészetek legmagasabb szintjét képviseli. Az ilyen éttermekben a gasztronómia nem pusztán étkezés, hanem egy átfogó tapasztalat, amely az étel minőségén, annak tálalásán, az atmoszférán és a kiszolgálás színvonalán alapul. Bővebben
A modern kemencékben rengetegféle finomság készülhet
Napjainkban divatba jött nemcsak a szabadtéri sütés-főzés, a grillezés, hanem a hagyományosnak számító kemencében történő sütés is, igaz, nem csupán a korábbi formában, hanem például modern pizzasütő kemencében. Bővebben
Összefér-e az ételrendelés és az egészséges életmód?
Az egészséges életmód egyik alappillére, hogy az elfogyasztott ételeket a szervezetünk számára megfelelő és egészséges ételekből válogassuk össze. Az alapvető téziseket szinte mindenki unalomig ismeri, hogy lehetőleg minél kevesebb legyen egy étkezésen belül a feldolgozott élelmiszer, valamint magas ... Bővebben
Édes csábítások kiállítása: Hűtővitrinek és süteményes pultok a cukrászdákban
Nemcsak cukrászdákban, hanem bármely más cukrászipari termékeket is forgalmazó kiskereskedelmi vendéglátóipari-egységekben szükség lehet a sütemények, szendvicsek biztonságos tárolására és vendégcsalogató, ízléses kiállítására. Segítünk átgondolni, milyen típus illeszkedik leginkább vállalkozása ... Bővebben
Az ételízesítő és annak típusai
Az ételízesítők már évtizedek óta fontos elemei a világ konyháinak. Igazán élvezetessé teszik az ételeket, amikhez hozzáadjuk, gazdagabbá, selymesebbé varázsolva az ízeket. A vasárnapi húsleves, a sült húsok és a főtt rizs is meghálálja a használatát. Lássuk, hogy mit is érdemes tudni az ... Bővebben
Ha whiskykóstolás, akkor Glencairn pohár – mutatjuk, hogy miért
Ebben a bejegyzésben habár whiskykóstolásról lesz szó, ellenben a folyékony tartalom helyett a Glencairn pohár hozzáadott értékére igyekszünk ráirányítani a figyelmet. Merthogy a whiskykóstolás kifogástalan minőségéhez igencsak sok múlik magán a pohárválasztáson. Bővebben