Vendéglátás
PROGRAMHELYEK
Bistro Sparhelt Balatonfüred
Gondosan válogatott borlappal és az évszaknak megfelelő ételkínálattal várunk Benneteket! A chef, Elek Balázs havonta változó étlappal örvendezteti meg vendégeinket. A nagy körültekintéssel válogatott alapanyagok, a szakma mély ismerete, konyhai fortélyok sora és a főzés szeretete teszik felejthetetlenné a ...
Blaha Lujza Hotel és Étterem Balatonfüred
Balatonfüred a tó északi partjának legrégebbi gyógy- és üdülővárosa. Szerencsés földrajzi és éghajlati adottságai miatt kedvelt üdülőhely. A Hotel Blaha Lujza a Balatontól 200 m-re, a reformkori Füred belvárosában található. A klasszicista stílusú épületrészből alakítottuk ki az éttermet, a hozzá csatlakozó ...
Bobajka Étterem és Kávézó
A Bobajka alapvetése, hogy szezonális és regionális kistermelői alapanyagokat felhasználva kiemelkedő gasztronómiai élményt nyújtson. A friss és minőségi alapanyagok a környékbeli termelőktől érkeznek, de a séf csapatával szívesen járja erdőt, mezőt is elfeledett kincsek után nyomozva. Az étterem ...
Bock Bisztró Balaton
Bock Bisztró Balaton éttermünk a nemzetközi szinten is híres Bock Bisztró franchise keretében 2014 februárjától várja vendégeit a történelmi múltú Helikon Taverna épületében. A Bock Bisztró elnevezés egy komplett vendéglátói kínálat fémjele, az ételektől a hozzájuk illő, minőségben is legkiválóbb ...
Bock Pince & Hotel Ermitage & Óbor Étterem Villány
Látogasson el Villányba, a Bock Borászat pincerendszerébe, ahol a már jól ismert borok kóstolásán kívül, betekintést nyerhet a borkészítés fortélyaiba. A pince mellett található Bock Óbor Étterem révén lesz teljes a villányi-gasztronómiai élmény, ahol mindenki találhat kedvére való fogást Ugyancsak Villány ...
Bocskai Pince
A Bocskai-pince ideális hely zártkörű rendezvények megtartására. Azok a vendégek, akik nemcsak a tokaji borról szeretnének többet megtudni, egy történelmi hangulatú épületben, hanem kitűnő ételeket is szívesen fogyasztanának a tokaji mellé, bizonyára a Bocskai-pincét fogják választani.
Bodnár Pincészet Borház
A családi vállalkozás alapítója dr. Bodnár Sándor kertészmérnök, több évtizedes sikeres szakmai múltra tekinthet vissza. Tapasztalatait családi vállalkozásában hasznosítja, vejével Repei József borásszal. A Bodnár Pincészet Borház borainak sikere a kiváló alapanyagnak, a kíméletes ...
Bodor Borház
Családi gazdaságunk Csongrádon a Tisza és a Körös torkolatánál helyezkedik el. Jelenleg 7 hektáron termelünk bio szőlőt és ezekből készítünk klasszikus csongrádi vörösborokat. A folyton bővülő kínálat mellett egy hangulatos borkóstolóhelyet is üzemeltetünk. Szeretettel várjuk egész évben az érdeklődőket ...
Bodor Martin Családi Borászat Csongrád
Saját termelésű szőlőből készült, kiváló minőségű fehér, rosé és vörösborok széles válaszékban termelői áron családi pincészetünkben.
Bodri Pincészet és Szőlőbirtok Szekszárd
A 100 hektáros Bodri Pincészet, mely turisztikai központ is egyben, hisz borászatot, rendezvénycentrumot, éttermet, látványkonyhát és vendégházakat is működtetünk, Szekszárd déli határában, egy festői szépségű völgyben várja vendégeit. Az 1800 négyzetméteres alapterületű nagypincénk belső terét ...
PR-CIKKEK, HÍREK
Neked mennyit ér egy felejthetetlen gasztronómiai program?
Az étkezés több, mint pusztán az éhség csillapítása – egy gasztronómiai élmény képes összekötni az embereket, maradandó emlékeket teremteni, és érzékeinket új szintre emelni. Gondolj csak bele: milyen gyakran emlékszel vissza egy finom vacsorára egy különleges helyszínen, vagy arra a pillanatra, ... Bővebben
Ne csak fehér, zöld is legyen a karácsony!
A karácsony varázslatos időszak, a vásárok hangulatos fényekkel, finom illatokkal és egyedi ajándékokkal csábítják a látogatókat. Az ünnepi időszaknak azonban van kevésbé ragyogó oldala is: a hatalmas mennyiségű hulladék, amit elsősorban az egyszer használatos műanyag csomagolóanyagok okoznak. Egy ... Bővebben
Fine dining - Mi is az?
A fine dining egy olyan étkezési élményt jelent, amely a kulináris művészetek legmagasabb szintjét képviseli. Az ilyen éttermekben a gasztronómia nem pusztán étkezés, hanem egy átfogó tapasztalat, amely az étel minőségén, annak tálalásán, az atmoszférán és a kiszolgálás színvonalán alapul. Bővebben
A modern kemencékben rengetegféle finomság készülhet
Napjainkban divatba jött nemcsak a szabadtéri sütés-főzés, a grillezés, hanem a hagyományosnak számító kemencében történő sütés is, igaz, nem csupán a korábbi formában, hanem például modern pizzasütő kemencében. Bővebben
Összefér-e az ételrendelés és az egészséges életmód?
Az egészséges életmód egyik alappillére, hogy az elfogyasztott ételeket a szervezetünk számára megfelelő és egészséges ételekből válogassuk össze. Az alapvető téziseket szinte mindenki unalomig ismeri, hogy lehetőleg minél kevesebb legyen egy étkezésen belül a feldolgozott élelmiszer, valamint magas ... Bővebben
Édes csábítások kiállítása: Hűtővitrinek és süteményes pultok a cukrászdákban
Nemcsak cukrászdákban, hanem bármely más cukrászipari termékeket is forgalmazó kiskereskedelmi vendéglátóipari-egységekben szükség lehet a sütemények, szendvicsek biztonságos tárolására és vendégcsalogató, ízléses kiállítására. Segítünk átgondolni, milyen típus illeszkedik leginkább vállalkozása ... Bővebben
Az ételízesítő és annak típusai
Az ételízesítők már évtizedek óta fontos elemei a világ konyháinak. Igazán élvezetessé teszik az ételeket, amikhez hozzáadjuk, gazdagabbá, selymesebbé varázsolva az ízeket. A vasárnapi húsleves, a sült húsok és a főtt rizs is meghálálja a használatát. Lássuk, hogy mit is érdemes tudni az ... Bővebben
Ha whiskykóstolás, akkor Glencairn pohár – mutatjuk, hogy miért
Ebben a bejegyzésben habár whiskykóstolásról lesz szó, ellenben a folyékony tartalom helyett a Glencairn pohár hozzáadott értékére igyekszünk ráirányítani a figyelmet. Merthogy a whiskykóstolás kifogástalan minőségéhez igencsak sok múlik magán a pohárválasztáson. Bővebben