Vendéglátás
PROGRAMHELYEK
Forster Vadászkastély Szálloda és Vadászcsárda
Budapesttől 18 km-re, Bugyi Nagyközségben található, a XIX. század végén épült festői szépségű, több hektár ősparkkal körülhatárolt Forster Vadászkastély. A városhoz közel, de a zajoktól távol, természetes környezetben, tradicionális magyar ízekkel, egyedi gasztronómiai, esküvői és konferencia program ...
Gesztenyés Étterem Panzió
A nyugalom, az erdei séták, a hatalmas terasz úszómedencével és a barátságos, figyelmes kiszolgálás egyaránt biztosítékai a pihentető nyaralásnak mindenki számára. Várja Önt Zalakaroson, az erdő szélén elterülő Gesztenyés Panzió és Étterem.
Gyertyafény Étterem Vecsés
Családi éttermünk 100 férőhelyes, nagytermünkben 80, kistermünkben pedig 20 főt tudunk vendégül látni. Egyedi design segítségével berendezett helységeink kellemes, meghitt és vidám hangulatot teremtenek ebédekhez, vacsorákhoz. Vállaljuk esküvők, családi- és üzleti jellegű partik megszervezését, akár külső ...
Határ Étterem Balatonalmádi
Az egykori Határ csárda helyén, annak több száz éves hagyományait és legendáit is szem előtt tartva igyekszünk az Önök kedvébe járni! Étlapunkat rendszeresen megújítjuk, ételeink elkészítésekor a hagyományos technikákat, modern konyhatechnológiával ötvözzük, törekszünk a házias ízélmények ...
Hotel Lehel Gyöngye Jászberény
Távol a város zajától, de nem a világtól. A Lehel Gyöngye Hotelhez a 31-es főúton a 72-es km táblánál szállodajelző tábla mutatja az utat. Vállalja rendezvények lebonyolítását a hotelben és a hotelen kívül zárt, illetve kerti parti helyszíneken is. Helyi specialitások elkészítését, hagyományos jászsági ...
Kicsicake
Üzletünket a 6. kerületben, közel az Andrássy úthoz, a Jókai u. 1. szám alatt találjátok, ahol megkóstolhatjátok Zsófi által készített kézműves cupcakejeinket, isteni kávéinkat és más népszerű finomságainkat, legyen szó reggeliről, nasiról vagy egy kis munka utáni lazításról. Az üzlet galériája kiváló ...
Kányaváry Borbirtok Zalaszabar
A festői szépségű birtokon felépített látványborászatban a minőségi borokat korszerű technológiai berendezések segítségével állítják elő. A borászat palackozott nedűit olyan ismert szőlőfajtákból készítik, mint a chardonnay, sauvignon blanc vagy cabernet sauvignon.
Léránt Pince Badacsony
A Léránt család szőlőműveléssel és borkészítéssel kapcsolatos emlékei 1890-es évektől datálhatóak, ekkor építette meg Léránt György a borospincéjét, és telepítette a szőlőbirtokát. Ekkor még a települést Nemestördemicznek hívták, és a falu lakossága alig haladta meg a körülbelül 200 lelket. Akkor még ...
Nem Adom Fel Kávézó és Étterem Budapest
A Nem Adom Fel Kávézó és Étterem Budapest első, fogyatékossággal élő emberek által alapított kávézója és étterme, ahol maguk a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek készítik és szolgálják fel az ételeket és italokat, és közreműködnek a programok szervezésében és ...
Offi Ház Hotel és Aranyoroszlán Étterem Eger
A háromcsillagos Offi Ház Hotel és Aranyoroszlán Étterem és Borozó Eger szívében, a Kis Dobó téren található egy meseszép, 18. századi későbarokk épületben. A hotel és étterem egyben elengáns rendezvényhelyszín a belvárosban, amely ideális környezetet biztosít esküvők, fogadások, bálok, ...
PR-CIKKEK, HÍREK
Neked mennyit ér egy felejthetetlen gasztronómiai program?
Az étkezés több, mint pusztán az éhség csillapítása – egy gasztronómiai élmény képes összekötni az embereket, maradandó emlékeket teremteni, és érzékeinket új szintre emelni. Gondolj csak bele: milyen gyakran emlékszel vissza egy finom vacsorára egy különleges helyszínen, vagy arra a pillanatra, ... Bővebben
Ne csak fehér, zöld is legyen a karácsony!
A karácsony varázslatos időszak, a vásárok hangulatos fényekkel, finom illatokkal és egyedi ajándékokkal csábítják a látogatókat. Az ünnepi időszaknak azonban van kevésbé ragyogó oldala is: a hatalmas mennyiségű hulladék, amit elsősorban az egyszer használatos műanyag csomagolóanyagok okoznak. Egy ... Bővebben
Fine dining - Mi is az?
A fine dining egy olyan étkezési élményt jelent, amely a kulináris művészetek legmagasabb szintjét képviseli. Az ilyen éttermekben a gasztronómia nem pusztán étkezés, hanem egy átfogó tapasztalat, amely az étel minőségén, annak tálalásán, az atmoszférán és a kiszolgálás színvonalán alapul. Bővebben
A modern kemencékben rengetegféle finomság készülhet
Napjainkban divatba jött nemcsak a szabadtéri sütés-főzés, a grillezés, hanem a hagyományosnak számító kemencében történő sütés is, igaz, nem csupán a korábbi formában, hanem például modern pizzasütő kemencében. Bővebben
Összefér-e az ételrendelés és az egészséges életmód?
Az egészséges életmód egyik alappillére, hogy az elfogyasztott ételeket a szervezetünk számára megfelelő és egészséges ételekből válogassuk össze. Az alapvető téziseket szinte mindenki unalomig ismeri, hogy lehetőleg minél kevesebb legyen egy étkezésen belül a feldolgozott élelmiszer, valamint magas ... Bővebben
Édes csábítások kiállítása: Hűtővitrinek és süteményes pultok a cukrászdákban
Nemcsak cukrászdákban, hanem bármely más cukrászipari termékeket is forgalmazó kiskereskedelmi vendéglátóipari-egységekben szükség lehet a sütemények, szendvicsek biztonságos tárolására és vendégcsalogató, ízléses kiállítására. Segítünk átgondolni, milyen típus illeszkedik leginkább vállalkozása ... Bővebben
Az ételízesítő és annak típusai
Az ételízesítők már évtizedek óta fontos elemei a világ konyháinak. Igazán élvezetessé teszik az ételeket, amikhez hozzáadjuk, gazdagabbá, selymesebbé varázsolva az ízeket. A vasárnapi húsleves, a sült húsok és a főtt rizs is meghálálja a használatát. Lássuk, hogy mit is érdemes tudni az ... Bővebben
Ha whiskykóstolás, akkor Glencairn pohár – mutatjuk, hogy miért
Ebben a bejegyzésben habár whiskykóstolásról lesz szó, ellenben a folyékony tartalom helyett a Glencairn pohár hozzáadott értékére igyekszünk ráirányítani a figyelmet. Merthogy a whiskykóstolás kifogástalan minőségéhez igencsak sok múlik magán a pohárválasztáson. Bővebben