Mádi Sajt
A Mádi Sajtmanufaktúra prémium tejből készült specialitásokat állít elő. Mádon egy keskeny utcában van a sajtműhely, ahol megkóstolhatók és megvásárolhatók a termékek.
Naponta 150 liter tejet dolgozunk fel, a tej kétharmadából félkemény sajtot készítünk, amelyet pincében érlelünk és hetente sós barackpálinkával törölgetünk. Készítünk továbbá sajt bonbonokat, amit különböző fűszerekben, magvakban forgatunk. Sajttortánk sűrű joghurtból, kéksajt aszú kocsonyával készítjük.
A tejet adó tehenek Bodrogkeresztúrban legelnek a Bodrog partján, tájvédelmi körzetben. A tejet rendszeresen a Gödöllői kutatóintézetben ellenőrzik.
SAJTKÓSTOLÓ
Szeretnénk, ha minden sajtkülönlegességünket megismerhetnéd.
Ezért lehetőséget nyújtunk csoportok részére, hogy sajtkóstoló eseményeken vehessenek részt nálunk.
10 – 30 főig várjuk csoportok jelentkezését.
2025.01.01 - 2025.12.31 |
Zsirai Pincészet Mád
Szereted a tokaji borokat, de még nem jártál Mádon? Érdekel, hogyan készülnek a boraink? Szívesen körbenéznél egy-két híres dűlőben? Amennyiben magadra ismertél, akkor várunk Téged egy borkóstolóval egybekötött pincetúrára.