Magyardombegyházi Sajtműhely
Tejtermékek gyártása kisüzemben, házias ízekben! A kistelepülésen már hosszú ideje zajlik a kecsketejből történő sajtgyártás. A 200-250 kecske tejét 5 fős csapat dolgozza fel. Készül itt palackozott kecsketej, túrógolyó, túró, kőrözött, pácolt kecskesajt, gomolya, érlelt és friss kecskesajtok natúrban és ízesítve.
A sajtüzem felszereltsége, korszerű technológiai eszközei egyedülállóak az országban. A sajtkészítők OKJ-s tanfolyamot végeztek, és az üzem EU engedéllyel rendelkezik. Kecske és tehénsajtokat állítanak elő natúr és többféle ízben. A sajtok mellett gomolya is kapható. Egyéb tejtermékeket is készítenek, mint például körözöttet, túrógolyót, natúr és ízesített joghurtokat, valamint natúr kecsketúrót.
Milyen ízekben kaphatók a sajtok?
- medvehagymás
- snidlinges
- kapros
- petrezselymes
- fokhagymás
- lilahagymás
- füstölt
- köménymagos
- olivabogyós
- jalapenos
- chilis
2025.01.01 - 2025.12.31 |