Széchenyi Pince Bor és Rendezvényház
A Széchenyi család által épített régi pinceág kiváló klímájában végezzük a hordós érleléseket. A csoportos vendégeinket is itt fogadjuk: borkóstolók, bormúzeum látogatás, rendezvények, csapatépítések, valamint tradicionális vendéglátás keretében.
Nyitva tartás: Csoportoknak, előzetes megrendelés alapján, egyeztetett időpontban, pincevezetést, kommentált borkóstolót, étkezést, és borvacsorát is tartunk.
- Borkóstoló
A pincei kóstoló a gazdával, mindig titkos izgalmat rejt magában. Bemenni a pincében, ahol az egykori gazdák, a Széchenyi család tagjai 252 évig gazdálkodtak. Szétnézni ott ahol híres vendégeikkel, a Batthyány, Festetics család tagjaival és Deák Ferenccel kóstolták boraikat. Sétálva az új kupolás pincében. Megérinteni a hordókat, titkon megkopogtatni, kivenni a dugót és ellenőrizni, hogy benne van-e a lényeg. A leghitelesebb forrásból, a gazdától hallgatni a borok születésének körülményeit. A végére az emberben kavarog a misztikum és a tudásszomj, mindent látni, érinteni, ízlelni akar. A program végén pince áron vásárolhatnak kedvenc boraikból.
Minimális létszám 10 fő kóstoló. A kóstolókhoz szódavizet adunk, és rendelhetők borkorcsolyák. A program hossza 90 perc.
- Vendéglátás
Csoportokat, előzetes megrendelés alapján, házias zalai menükkel, kemencében, bográcsban, és grillen készült ételekkel várjuk a Széchenyi Pincében. E-mailben kérje ajánlatunkat.
- Csapatépítés
Borkóstoló programok
Szőlőhegyi vesszőfutás: 3-4 óra
A gyalogtúra során varázslatos kalandok egész sora várja a merész kincsvadászokat (haragos védőszentek, szakadékok, bűvös kút, elhagyott pince). A túrát ügyességi játékok nehezítik, és kincseket lehet nyerni, azaz nyelni.
Borolimpia : 2 óra
Vidám pincemunkák. Bármely programhoz illeszthető, gyors, pergő, élménydús.
Főzni a szabadban öröm („edd meg amit főztél”): 3 óra
Bográcsos ételeink: gulyás, csülök pörkölt
rostlapon sült tarja, csirkemell, tócsi
Rétes nyújtás, töltés, sütés
Bor-cool-túra: 4 óra
A csapat tagjai megismerik a borkészítés műhelytitkait, saját bort készítenek a kóstolástól a címketervezésig. Átélhetik a borászat művészi pillanatait.
Szentgyörgyvári szüret: 6-10 óra
A magyar emberek életében a szüret sátoros ünnep volt. A vidámság és a jókedv ütött tanyát ilyenkor a szőlőkoszorúzta hegyeken. A szedők megeresztett torokkal zengték a szüreti dalokat, a csöbrösök – illendőn megpálinkázván – bodor pipafüst közt cipelték a csöbröket, muszkolták a fürtöket, és húzták a préseket. Este pompás vacsora kezdődött, és a zenészek húzták reggelig. Ezt az élményt élhetik át vendégeink.
Hagyományos mangalica disznóvágás: 6-10 óra
„Dezsőnek meg kell halni”
A program a falusi disznóvágás hagyományát eleveníti fel a vágástól a torig. „Pálinkától botorkáló magyarok keresik a hidast, és a hízót”. Ez egy igazi „Paraszt wellness”: vesevelő, böllérmáj, sült vér, toros káposzta, pecsenye, hurka, kolbász, rétes és bor, bor, bor…
Egyéb programok:
Íjászat, vitorlázás, téli kajaktúra a hévízi csatornán, Csodabogyó barlangtúra, sportlövészet (pisztoly, futóvad), hőlégballon, Kis-Balatoni borkörút biciklivel .
2025.01.01 - 2025.12.31 |