Téti Pálinkafőzde
A pálinka jó hírnevének öregbítése érdekében jelen vagyunk az egyre népszerűbb, és egyre több pálinkakedvelő érdeklődőt vonzó pálinkafesztiválokon, ahol kellemes és igényes kulturális műsorokkal fűszerezve, bárki közelebbről megismerkedhet termékeinkkel.
A Téti Pálinkafőzde 1989-ben, családi vállalkozásban nyitotta meg kapuit a pálinkakedvelő ügyfelek előtt. A kezdetekben fő tevékenységünk a bérfőzés volt, majd 1997-től egyre nagyobb hangsúlyt és szerepet kapott a kereskedelmi főzés, a minőségi, palackozott pálinkák készítése. 2004-ben az európai uniós követelményeket is szem előtt tartva tovább bővítettük a pálinkafőzdét. A hagyományokat azonban továbbra sem szorították háttérbe a fejlesztések, a tradíciókhoz híven ma is rézüstökben, kétszeres lepárlással készítjük a minőségi, mostanra már több közönségdíjat és szakmai elismerést is kivívott Téti Pálinkát. A mai fogyasztói igényekhez alkalmazkodva természetesen a tradicionálisnak számító ízek, mint például a meggy, a cseresznye, a szilva és a sárgabarack mellett, bodza, feketeribizli, földieper pálinkákat is készítünk. Az édesebb ízek kedvelőinek ágyas barack és ágyas meggypálinkát is kínálunk. Főzdénk legújabb terméke: pálinka, extra szűz olívaolaj párosításával, egy különleges, tojás alakú üvegben. Elengedhetetlen kiegészítője lehet például egy kerti partinak, vagy egyszerűen egy fantasztikus ajándék.
2025.01.01 - 2025.12.31 |
Helytörténeti Kiállítás Tét
A templommal átellenben található a Helytörténeti Kiállítás. A gyűjtemény magas színvonalon gondozza nem csak város, de a környező települések tárgyi és írásos emlékeit is. Emellett a magyar irodalom kimagasló alakjának, Tét szülöttének, Kisfaludy Károlynak is méltó emléket állít.