Vendéglátás
PROGRAMHELYEK
Zsindelyes Vendéglő Dobogókő
Vendéglátóegységünk Dobogókőn található, a sípálya szomszédságában. A Zsindelyes lelke, a nyílt tüzű kandalló, amely a házunk kincse. Ételeink a hagyományos magyar konyhát képviselik, de különleges ételek is helyet kaptak megújult étlapunkon. Vendéglőnk hétfőtől vasárnapig, az év minden napján 8:00 és 19:00 óra között ...
Jászárokszállási Fogadó
A bejárat közvetlen közelében, 1 percre a Vasútállomás épületétől található a Jászárokszállásról áttelepített fogadó. Önkiszolgáló a’la carte éttermünk az eredeti vidéki ízeket csalogatja elő, a magyarországi tájegységekre jellemző regionális különlegességeket és a szezonalitást szem előtt tartva.
Mádi Borozó
A Mádi borozó és pinceétterem magával ragadó 19. századi hangulata mellett italkínálata miatt is kiváló választás lehet, hiszen a legjobb hazai kézműves borokat találhatjuk itt meg. A pinceétterem 30-60 fős vacsorák, fogadások, kisebb esküvőkre kínál exkluzív megoldást. A köztéri pinceborozónk ...
Pannonia Reformata Kávézó és Vinotéka Pápa
Pannonia Reforamata Kávézó és Vinotéka - Egyedülálló kínálattal rendelkező kávézó és vinotéka Pápa belvárosában. Kávékülönlegességek, forró italok, jeges üdítők, csavaros fagyi, melegszendvicsek, sütemények valamint széles sör- és borkínálat várja a kedves vendégeket.
Palota Kávézó Eger
A Palota kávézó szeretettel várja kedves vendégeit, ahol megízlelhetik az utánozhatatlan olasz kávé aromáját és megkóstolhatják a Stühmer cukrászda által készített süteményeket is Egerben.
Apicius Kávéház Herend
Kávéházunk Apiciusról, a római származású gourmet-ról elnevezett első kategóriás étterem és hangulatos kávéház. A vendégek elé Herendi porcelánterítéken érkeznek az ínycsiklandó fogások.
Paletta Étterem Herend
A Paletta Étterem házias ízekkel, naponta változó ételkínálattal, gyors kiszolgálással, kedvező árakon és kellemes környezetben várja vendégeit Herenden. Az étterem 120 fő befogadására alkalmas. Ezen kívül rendelkezésre áll még egy 12 fő befogadására alkalmas különterem is.
Monostori Erőd - Duna Bástya Kávézó
A Dunai Bástya Kikötői Fogadótérben kávéval, cappucinóval, teával, ásványvízzel és üdítővel várjuk kedves Vendégeinket a bástya hivatalos nyitvatartási idejében. Ha a túra után felfrissülésre, vagy épp pihenésre vágynak, térjenek be hozzánk! Márciustól októberig jó időben teraszunkon, rossz idő ...
Szépasszonyvölgy 46 Eger
A Szépasszonyvölgyben egy különleges patkó alakú pincesoron sétálhatnak az Egerbe látogató turisták és borkedvelők, ahol a legkülönfélébb kínálat közül választhat mindenki kedvére valót. A Tóth Ferenc Pincészet a 46. pincében lelt otthonra, ahol a hétköznapok friss, beszélgetős borai mellett ...
Tóth Ferenc Pincészet Eger
Családi pincészet vagyunk. Több, mint 40 év kitartó munkájának hála ma már egy 27 hektáros csodálatos birtokon gazdálkodunk és egy különleges ötágú pincerendszerben érleljük borainkat. Négy évtizede már, hogy minden évjáratban finomítjuk borainkat, amihez a régió legszebb dűlőiben rendelkezünk ...
PR-CIKKEK, HÍREK
Neked mennyit ér egy felejthetetlen gasztronómiai program?
Az étkezés több, mint pusztán az éhség csillapítása – egy gasztronómiai élmény képes összekötni az embereket, maradandó emlékeket teremteni, és érzékeinket új szintre emelni. Gondolj csak bele: milyen gyakran emlékszel vissza egy finom vacsorára egy különleges helyszínen, vagy arra a pillanatra, ... Bővebben
Ne csak fehér, zöld is legyen a karácsony!
A karácsony varázslatos időszak, a vásárok hangulatos fényekkel, finom illatokkal és egyedi ajándékokkal csábítják a látogatókat. Az ünnepi időszaknak azonban van kevésbé ragyogó oldala is: a hatalmas mennyiségű hulladék, amit elsősorban az egyszer használatos műanyag csomagolóanyagok okoznak. Egy ... Bővebben
Fine dining - Mi is az?
A fine dining egy olyan étkezési élményt jelent, amely a kulináris művészetek legmagasabb szintjét képviseli. Az ilyen éttermekben a gasztronómia nem pusztán étkezés, hanem egy átfogó tapasztalat, amely az étel minőségén, annak tálalásán, az atmoszférán és a kiszolgálás színvonalán alapul. Bővebben
A modern kemencékben rengetegféle finomság készülhet
Napjainkban divatba jött nemcsak a szabadtéri sütés-főzés, a grillezés, hanem a hagyományosnak számító kemencében történő sütés is, igaz, nem csupán a korábbi formában, hanem például modern pizzasütő kemencében. Bővebben
Összefér-e az ételrendelés és az egészséges életmód?
Az egészséges életmód egyik alappillére, hogy az elfogyasztott ételeket a szervezetünk számára megfelelő és egészséges ételekből válogassuk össze. Az alapvető téziseket szinte mindenki unalomig ismeri, hogy lehetőleg minél kevesebb legyen egy étkezésen belül a feldolgozott élelmiszer, valamint magas ... Bővebben
Édes csábítások kiállítása: Hűtővitrinek és süteményes pultok a cukrászdákban
Nemcsak cukrászdákban, hanem bármely más cukrászipari termékeket is forgalmazó kiskereskedelmi vendéglátóipari-egységekben szükség lehet a sütemények, szendvicsek biztonságos tárolására és vendégcsalogató, ízléses kiállítására. Segítünk átgondolni, milyen típus illeszkedik leginkább vállalkozása ... Bővebben
Az ételízesítő és annak típusai
Az ételízesítők már évtizedek óta fontos elemei a világ konyháinak. Igazán élvezetessé teszik az ételeket, amikhez hozzáadjuk, gazdagabbá, selymesebbé varázsolva az ízeket. A vasárnapi húsleves, a sült húsok és a főtt rizs is meghálálja a használatát. Lássuk, hogy mit is érdemes tudni az ... Bővebben
Ha whiskykóstolás, akkor Glencairn pohár – mutatjuk, hogy miért
Ebben a bejegyzésben habár whiskykóstolásról lesz szó, ellenben a folyékony tartalom helyett a Glencairn pohár hozzáadott értékére igyekszünk ráirányítani a figyelmet. Merthogy a whiskykóstolás kifogástalan minőségéhez igencsak sok múlik magán a pohárválasztáson. Bővebben