Vendéglátás
PROGRAMHELYEK
Agancsos Panzió Villány
Az Agancsos Panzió 2 szinten 6 vendégszobával rendelkezik. Minden szoba fürdővel, TV-vel, széffel, minibárral felszerelt, a WIFI-kapcsolat biztosított. 3 szoba pótágyazható, 1 szoba akadálymentes, mozgáskorlátozottak számára használható. A vendégéjszakákhoz reggeli jár, vacsora és borkóstoló igény ...
Agrár Étterem Debrecen
A DE AGTC Böszörményi úti Campus területén található a felújított Agrár Étterem. 600 adagos konyha, 250 férőhelyes éttermet üzemel 650 m2-en. A terem körben üveges, természetes megvilágítású és saját terasszal rendelkezik.
Aklan Családi Pince
8 ha szőlőültetvényünk a Bakony lábánál terül el, csodálatos kilátást nyújtva a Balatonra és a Tapolcai medence kialudt vulkánjaira. Fajtáink: olaszrizling, szürkebarát, cserszegi fűszeres, kékfrankos, valamint chardonnay, cabernet franc, cabernet sauvignon és syrah. Hagyományos családi ...
Alabárdos Étterem
Hagyományos magyar ételek újragondolt formában, minőségi borok kíséretében. Ezt kínáljuk Önnek történelmi falak között a Budai Várnegyed szívében. Legyen a vendégünk!
Albion Étterem Monor
Házias, magyar és nemzetközi ételek, búbos kemencében készült különlegességek. Kemencében sült ételeink: csülök, malac, pulyka, kacsa, csirke, pisztráng, lepény, lángos, és sok más finomság.
Alibi Bisztró Mohács
A mohácsi Alibi Bistro jó áron, jó minőségű ételekkel várja vendégeit. Alapelvük a hagyományoknak megfelelően a bistro három fő szabályát egyesíti: friss alapanyagok - házias ízek – családias, baráti hangulat.
Aligai Horváth Pincészet
Balatonvilágoson, a Balaton kapujában található az Aligai Horváth Pince. Jelenleg 35 ha-on gazdálkodnak, amely nagyjából 25 bor- és hasonló számú csemegeszőlő fajtának ad otthont. Főbb fajtáik: szürkebarát, olaszrizling, zenit, kékfrankos, merlot, cabernet franc és cabernet sauvignon. A pincészet zászlós bora ...
Alisca Borrend Szekszárd
1988. februárjában alakult meg az Alisca Borrend. Az egyesület célja a történelmi borvidék megismertetése, a gyakorlati és elméleti borkultúra fejlesztése, a szekszárdi borvidék legkiválóbb borainak bemutatása, minőségének védelme.
Almagyar Érseki Szőlőbirtok Eger
Az Almagyar Érseki Szőlőbirtok alapvetően hagyományos szőlőfajtákkal és ezekből készülő naturális borok - Csutorásborok - készítésével foglalatoskodik. A birtokon létrehozott borkemping, borterasz és venyige spa egyediségével és a szőlőtőkék közé telepített épületeivel számos hazai és nemzetközi ...
Almásy Étterem
Kulináris élvezetek a Gyulai Vár árnyékában… A pihenéséhez és kikapcsolódásához a kulináris élvezetek is hozzátartoznak, vendégeink számára mindezt az Elizabeth Hotel kitűnő étterme és bárja hivatott biztosítani. A szálloda földszintjén elhelyezkedő szecessziós stílusú, klimatizált Almásy étterem mintegy 70 ...
PR-CIKKEK, HÍREK
Neked mennyit ér egy felejthetetlen gasztronómiai program?
Az étkezés több, mint pusztán az éhség csillapítása – egy gasztronómiai élmény képes összekötni az embereket, maradandó emlékeket teremteni, és érzékeinket új szintre emelni. Gondolj csak bele: milyen gyakran emlékszel vissza egy finom vacsorára egy különleges helyszínen, vagy arra a pillanatra, ... Bővebben
Ne csak fehér, zöld is legyen a karácsony!
A karácsony varázslatos időszak, a vásárok hangulatos fényekkel, finom illatokkal és egyedi ajándékokkal csábítják a látogatókat. Az ünnepi időszaknak azonban van kevésbé ragyogó oldala is: a hatalmas mennyiségű hulladék, amit elsősorban az egyszer használatos műanyag csomagolóanyagok okoznak. Egy ... Bővebben
Fine dining - Mi is az?
A fine dining egy olyan étkezési élményt jelent, amely a kulináris művészetek legmagasabb szintjét képviseli. Az ilyen éttermekben a gasztronómia nem pusztán étkezés, hanem egy átfogó tapasztalat, amely az étel minőségén, annak tálalásán, az atmoszférán és a kiszolgálás színvonalán alapul. Bővebben
A modern kemencékben rengetegféle finomság készülhet
Napjainkban divatba jött nemcsak a szabadtéri sütés-főzés, a grillezés, hanem a hagyományosnak számító kemencében történő sütés is, igaz, nem csupán a korábbi formában, hanem például modern pizzasütő kemencében. Bővebben
Összefér-e az ételrendelés és az egészséges életmód?
Az egészséges életmód egyik alappillére, hogy az elfogyasztott ételeket a szervezetünk számára megfelelő és egészséges ételekből válogassuk össze. Az alapvető téziseket szinte mindenki unalomig ismeri, hogy lehetőleg minél kevesebb legyen egy étkezésen belül a feldolgozott élelmiszer, valamint magas ... Bővebben
Édes csábítások kiállítása: Hűtővitrinek és süteményes pultok a cukrászdákban
Nemcsak cukrászdákban, hanem bármely más cukrászipari termékeket is forgalmazó kiskereskedelmi vendéglátóipari-egységekben szükség lehet a sütemények, szendvicsek biztonságos tárolására és vendégcsalogató, ízléses kiállítására. Segítünk átgondolni, milyen típus illeszkedik leginkább vállalkozása ... Bővebben
Az ételízesítő és annak típusai
Az ételízesítők már évtizedek óta fontos elemei a világ konyháinak. Igazán élvezetessé teszik az ételeket, amikhez hozzáadjuk, gazdagabbá, selymesebbé varázsolva az ízeket. A vasárnapi húsleves, a sült húsok és a főtt rizs is meghálálja a használatát. Lássuk, hogy mit is érdemes tudni az ... Bővebben
Ha whiskykóstolás, akkor Glencairn pohár – mutatjuk, hogy miért
Ebben a bejegyzésben habár whiskykóstolásról lesz szó, ellenben a folyékony tartalom helyett a Glencairn pohár hozzáadott értékére igyekszünk ráirányítani a figyelmet. Merthogy a whiskykóstolás kifogástalan minőségéhez igencsak sok múlik magán a pohárválasztáson. Bővebben