Vendéglátás
PROGRAMHELYEK
Tóthék a Síkhegyen
Van nekünk egy Nyárfánk, fent a Síkhegy tetején. Néhány éve úgy döntöttünk, hogy kiviszünk oda néhány napágyat, néhány palack bort és piknikezünk. Azóta ebből hagyomány lett és már nem csak napágyak és borok vannak fent olyankor. A hely neve Tóthék és júniustól-szeptemberig minden hónapban összejövünk ...
Vértes Vendéglő és Fogadó Gánt
Házias ízekkel, vadétel különlegességekkel, bőséges italválasztékkal, családias vendéglátással, szolid árakkal várjuk vendégeinket. Az étterem hangulatos helyiségei és fedett sörkertje 200 fő fogadására alkalmas. Vendéglőnk egész évben nyitva tart.
Ság-hegyi Szív Pince Celldömölk
Látogasson el a Ság hegyre, keresse fel a Szív Pincét, ahol a Ságon és a Somlón termelt borokat kóstolhatnak a vendégek Celldömölkön. Keresse fel egyúttal a Kemenes Vulkán Parkot, az ország egyetlen vulkanológiai kiállítását. A Szív Pince a Ság hegy dél-keleti odalán a Vulkánparktól tízperces sétával ...
Bohém BorBár Tata
A Kristály Imperial Hotel eredeti téglaboltozatos pincéje kötetlen hangulatú családi, baráti vagy vállalati zártkörű rendezvények kiváló helyszínéül szolgál. A bárban csocsó asztal, darts gép, léghoki és billiárd gondoskodik az önfeledt szórakozásról. Az egyedi pincehangulatot az extravagáns fények ...
Kastély Kávézó Gyula
A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont kávézója mellett a múzeumi ajándékbolt munkatársai is nagy szeretettel és csinos portékákkal várnak. Nyitva hétfő kivételével 10-18 óra között.
Rondella Terasz
A rondella környezetében a vendéglátó terasznak több évtizedes hagyománya van. Hasonló kontúrral működött már a hetvenes években. Magában a rondellában is vendéglátás zajlott a gótikus téglavár legutóbbi felújításáig. A terasz a nyár folyamán színes programlehetőségekkel, színpaddal várja a Várkert ...
Fogadó a Fehér Hattyúhoz Bikal
Hol máshol csillapíthatná éhségét egy középkori kalandozás során a látogató, ha nem egy középkori fogadóban? A Déli-kaputól nem messze, a hattyús tó mellett található a messze földön híres Fogadó a Fehér Hattyúhoz. Az ínycsiklandó finomságok illata belengi a környéket, s már messziről a középkort idéző ...
Mátyás Étterem Lillafüred
Á la carte étkezésre a középkori hangulatú Mátyás éttermünkben van lehetőség ősztől tavaszig, melynek gyönyörű, színes, üvegberakásos ablakai a régi Nagy-Magyarország egy-egy nevezetesebb városának jellegzetes építményeit ábrázolják. Konyhánk hazai, regionális és nemzetközi fogásokkal, szezonális ...
1552 Étterem Eger
1552 - Íz, Élmény, Történelem az Egri Várban! Éld át a történelmet az Egri Várban, lépj be az 1552-be és add át magad a gasztronómiai élvezeteknek. Kóstold meg a magyar és török ízeket, egy igazán korhű, de modern, barátságos, otthonos környezetben. Ha már elkényeztetted ízlelőbimbóidat fokozd tovább ...
21 Magyar Vendéglő
A 21 A Magyar Vendéglő tulajdonosainak célja volt egy olyan magyar éttermet létrehozása, mely visszaadja a rég elfeledett és hiányzó Szindbádos gasztronómiai élményt. Békebeli magyar konyha 21. századi módon, minden eredeti hagyományos ízt koncentráltan megőrizve, ételeik mégis könnyebbek a régimódi ...
PR-CIKKEK, HÍREK
Neked mennyit ér egy felejthetetlen gasztronómiai program?
Az étkezés több, mint pusztán az éhség csillapítása – egy gasztronómiai élmény képes összekötni az embereket, maradandó emlékeket teremteni, és érzékeinket új szintre emelni. Gondolj csak bele: milyen gyakran emlékszel vissza egy finom vacsorára egy különleges helyszínen, vagy arra a pillanatra, ... Bővebben
Ne csak fehér, zöld is legyen a karácsony!
A karácsony varázslatos időszak, a vásárok hangulatos fényekkel, finom illatokkal és egyedi ajándékokkal csábítják a látogatókat. Az ünnepi időszaknak azonban van kevésbé ragyogó oldala is: a hatalmas mennyiségű hulladék, amit elsősorban az egyszer használatos műanyag csomagolóanyagok okoznak. Egy ... Bővebben
Fine dining - Mi is az?
A fine dining egy olyan étkezési élményt jelent, amely a kulináris művészetek legmagasabb szintjét képviseli. Az ilyen éttermekben a gasztronómia nem pusztán étkezés, hanem egy átfogó tapasztalat, amely az étel minőségén, annak tálalásán, az atmoszférán és a kiszolgálás színvonalán alapul. Bővebben
A modern kemencékben rengetegféle finomság készülhet
Napjainkban divatba jött nemcsak a szabadtéri sütés-főzés, a grillezés, hanem a hagyományosnak számító kemencében történő sütés is, igaz, nem csupán a korábbi formában, hanem például modern pizzasütő kemencében. Bővebben
Összefér-e az ételrendelés és az egészséges életmód?
Az egészséges életmód egyik alappillére, hogy az elfogyasztott ételeket a szervezetünk számára megfelelő és egészséges ételekből válogassuk össze. Az alapvető téziseket szinte mindenki unalomig ismeri, hogy lehetőleg minél kevesebb legyen egy étkezésen belül a feldolgozott élelmiszer, valamint magas ... Bővebben
Édes csábítások kiállítása: Hűtővitrinek és süteményes pultok a cukrászdákban
Nemcsak cukrászdákban, hanem bármely más cukrászipari termékeket is forgalmazó kiskereskedelmi vendéglátóipari-egységekben szükség lehet a sütemények, szendvicsek biztonságos tárolására és vendégcsalogató, ízléses kiállítására. Segítünk átgondolni, milyen típus illeszkedik leginkább vállalkozása ... Bővebben
Az ételízesítő és annak típusai
Az ételízesítők már évtizedek óta fontos elemei a világ konyháinak. Igazán élvezetessé teszik az ételeket, amikhez hozzáadjuk, gazdagabbá, selymesebbé varázsolva az ízeket. A vasárnapi húsleves, a sült húsok és a főtt rizs is meghálálja a használatát. Lássuk, hogy mit is érdemes tudni az ... Bővebben
Ha whiskykóstolás, akkor Glencairn pohár – mutatjuk, hogy miért
Ebben a bejegyzésben habár whiskykóstolásról lesz szó, ellenben a folyékony tartalom helyett a Glencairn pohár hozzáadott értékére igyekszünk ráirányítani a figyelmet. Merthogy a whiskykóstolás kifogástalan minőségéhez igencsak sok múlik magán a pohárválasztáson. Bővebben